Sağlıklı Beslenme Yolculuğum...

3 yaşında 22 kilogram olan obezite yolunda istikrarla ilerleyen bir çocuk idim :) Mesleğimle ilk tanışmam küçücükken ve hasta olarak idi.Şimdi sağlıklı kilomdayım ve kilo verip bunu koruyabilen biri olarak danışanlarımı çok çok iyi anlıyorum...

Bu yolda,öngörüleriyle sağlıklı beslenmeyi taa o yaşlarda hayatıma koymama ve bu mesleği seçmeme vesile olan canım annem ve babama,neşe kaynağımız Cansuyumuza,Bursa'ya ve danışanlarıma 1 sene aradan sonra ,yeniden merhaba demem adına destegini hiç eksik etmeyen sevgili eşime sonsuz teşekkürler...İyi ki varsınız!

Sayfalar

21 Şubat 2011 Pazartesi

Kilo Vermek Uğruna Kendinizi Hasta Etmeyin


Ergenlik döneminde olan gençlerimiz için bir uyarıda bulunmak istiyorum.Yapılan çalışmalarda, Obezite veya fazla kilo sebebiyle bilinçsiz diyet uygulayarak hızlı kilo veren ergenlerde birden fazla endokrin ve metabolik sorunun ortaya çıkabileceğini gösterilmektedir. Ve malasef bunların başında tiroid fonksiyon bozuklukları gelmektetir.
Uzman yardımı almadan veya yanlış yöntemlerle zayıflamaya çalışan ergenlerde görülen bu sorun,tüm hayat boyunca kişide inatçı bir kilo problemine yol açacaktır.
Yaz geliyor diye endişelenmek yerine önümde yaz,kış,ilkbahar,sonbahar,...mevsimler var,sağlıklı olmalıyım ve kilo vermeyi istiyorum ,bu işi başarmalıyım demek gerekiyor.

Kilo vermekle kalmayıp,başardığınızı sağlıkla koruduğunuz günler dilerim!

Dyt.Ruhan Süme Yiğit

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder