Sağlıklı Beslenme Yolculuğum...

3 yaşında 22 kilogram olan obezite yolunda istikrarla ilerleyen bir çocuk idim :) Mesleğimle ilk tanışmam küçücükken ve hasta olarak idi.Şimdi sağlıklı kilomdayım ve kilo verip bunu koruyabilen biri olarak danışanlarımı çok çok iyi anlıyorum...

Bu yolda,öngörüleriyle sağlıklı beslenmeyi taa o yaşlarda hayatıma koymama ve bu mesleği seçmeme vesile olan canım annem ve babama,neşe kaynağımız Cansuyumuza,Bursa'ya ve danışanlarıma 1 sene aradan sonra ,yeniden merhaba demem adına destegini hiç eksik etmeyen sevgili eşime sonsuz teşekkürler...İyi ki varsınız!

Sayfalar

8 Ocak 2011 Cumartesi

GÜÇLÜ BİR BAĞIŞIKLIK SİSTEMİ İÇİN…/07.01.10-simgediyet.com'da Yayınlanan Yazım




Merhabalar,öncelikle söylemek istiyorum ki sevgili arkadaşım ve gururla meslektasım Simge’nin web sayfasında yer almak benim için büyük bir mutluluk…Biz 9 yıldır hem aynı kulvarda bulunup hem arkadaşlığından bir şey kaybetmemeyi başarmış,hatta okuduğunuz yazıya vesile olacak kadar birbirini destekler tarzı benimsemiş, işine aşık iki Beslenme ve Diyet Uzmanıyız.

Sizlere özellikle kış aylarının gelmesiyle epeyce sıklaşan enfeksiyonlardan korunmak ,daha zinde ve canlı hissetmeniz adına bağışıklık sisteminizi güçlendirecek besinlerden bahsetmek istiyorum.
Bu konuda da her zaman savunduğumuz ‘ Yeterli ve Dengeli Beslenme ‘ nin birinci derece önemli olduğunu söylemeliyim.Kişi her besin gurubundan ,yeterli bir şekilde alırsa, bağışıklığı güçlendirmek adına en doğru şeyi yapmış demektir.Peki ya nedir antioksidan vitamin ve mineraller? Vücumudumuzun savunma sisteminin yegane destekçileri?
İlk olarak antioksidan vitaminler olarak adlandırılan A,C,E vitaminleri,ardından da minerallerin bağışıklığı en çok destekleyenleri, Selenyum,Demir ve Magnezyum ve yağ asitlerinin kıymetlisi Omega-3 yağ asitleri.
Gelelim neler yiyerek bu vitamin ve minerallerden maksimum derecede faydalanabileceğimize;
- A vitamini için havuç, ıspanak, kıvırcık, brokoli, ve özellikle domates, turuncu, kırmızı, yeşil sebzeler
-C vitamini için turunçgiller, çilek, kivi, yeşil biber, enginar, brokoli,asma yağrağı, maydanoz, kuşburnu
-E vitamini için sıvı bitkisel yağlar ile yağlı tohumlar ( badem, soya, ceviz ve fındık ve fıstık türleri )
- Omega 3 yağ asitleri için,derin su balıkları,ceviz ve özellikle kabızlıkta da son derece etkili öğütülmüş keten tohumu.
-Selenyum için deniz ürünleri ve yağlı tohumlar
-Demir için et ve et ürünleri,kurubaklagiller,yumurta ve kurutulmuş meyveler
-Magnezyum için kurutulmuş meyveler,tam tahıllı ekmek çeşitleri,kabak çekirdeği
-Bunlara ek olarak barsak florasında hastalık yapıcı mikroorganizmaların elimine olması adına probiyotik yoğurt ve/veya kefir,vücut detoksu için Sülfürden zengin lahana,pırasa,soğan,sarımsak

Bu besinler tüketilirse kişi bağışıklığını son derece yüksek tutup,çok daha sağlıklı ve zinde kalmayı başarabilir.Hepinize sağlıklı ve huzurlu bir yaşam diliyorum…
Formda ve Mutlu Günlere!
Dyt.Ruhan Süme Yiğit

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder