Sağlıklı Beslenme Yolculuğum...

3 yaşında 22 kilogram olan obezite yolunda istikrarla ilerleyen bir çocuk idim :) Mesleğimle ilk tanışmam küçücükken ve hasta olarak idi.Şimdi sağlıklı kilomdayım ve kilo verip bunu koruyabilen biri olarak danışanlarımı çok çok iyi anlıyorum...

Bu yolda,öngörüleriyle sağlıklı beslenmeyi taa o yaşlarda hayatıma koymama ve bu mesleği seçmeme vesile olan canım annem ve babama,neşe kaynağımız Cansuyumuza,Bursa'ya ve danışanlarıma 1 sene aradan sonra ,yeniden merhaba demem adına destegini hiç eksik etmeyen sevgili eşime sonsuz teşekkürler...İyi ki varsınız!

Sayfalar

28 Kasım 2010 Pazar

İşte Eda'nın Önceki ve Sonraki Halleri...Bravo sana Eda!



Kilo vermek başarıya giden ilk adım,asıl olan verilen kiloyu koruyabilmek.Eda bunu 2 yıldır sağlıkla sürdürüyor ;)

11 Kasım 2010 Perşembe

KURBAN BAYRAMINDA DA FORMUMU VE SAĞLIĞIMI KORURUM DİYENLER,İŞTE SİZE BİRKAÇ TÜYO!


• Kahvaltı ile güne başlayalım
• Kahvaltıda mümkünse et yemeyelim
• Eti muhakkak yağsız hazırlanmış bir salata ile tüketelim
• Eti tek öğün almaya özen gösterelim
• Kurban bayramının vazgeçilmezi kavurmayı, içine tereyağı,kuyruk yağı,iç yağı veya margarin eklemeden, kendi suyunda, kısık ateşte pişirelim

• Şekerli içeceklerden uzak duralım

• Kronik bir hastalığımız yok ise eliminasyon yöntemi ile eleyerek sadece kıramayacağımız yerlerde ikram alalım

• Günlük 1 şişe sade maden suyu içelim,içine yarım adet limon sıkalım (Hipertansiyon olanlar dikkat)

• Eti kesilir kesilmez değil,ölüm sertliği (regormortis) geçene kadar 1-2 gün bekletip o şekilde tüketelim,böylece sindirim ve mide rahatsızlıklarını minimuma indirmiş olacağız

• Spor muhakkak devam etmeli (Güzel bir tatil ve egzersize zaman ayırma fırsatı)

• Su tüketimine her zaman olduğu gibi özen gösterilmeli (Sizin metabolizmanıza göre özel olarak belirlenmiş olan su miktarının altına inmeyiniz)

Kırmızı et; iyi kalite hayvansal protein içeriğine ek olarak, demir, çinko, magnezyum, fosfor mineralleri ile B12, B6, B1 ve A vitaminlerini içermektedir, ancak bununla birlikte yağı iyice ayrılmış olsa bile % 20 oranında yağ içeriğine de sahip olduğu unutulmamalıdır.Bu sebeple et pişirilirken yağ eklenmemesi oldukça önemlidir.

MUTLU VE HUZURLU BİR BAYRAM GEÇİRMENİZ DİLEKLERİMLE...
Dyt.Ruhan Süme Yiğit